Perheille, lapsille ja nuorille

LUONNON TARINAT, luontoretket- ja seikkailut

LUONNON TARINAT sisältävät niin perinteisiä metsäretkiä, luonnon ja eläinten tarkkailua, luontoseikkailuja perheille metsätonttujen matkassa kuin metsiin liittyvän mytologian, perinteiden ja historian esittelyä.

Retket järjestetään tilauksesta ja sisältö voidaan suunnitella asiakkaan toiveiden mukaan eri teemoin. Retket suuntautuvat Etelä-Karjalan metsiin ja järviluonnon äärelle, lähtöpaikka ja kohde määräytyvät asiakkaan toiveiden sekä sisällön vaatimusten mukaan.

Esimerkkejä

  • Onki- / metsäretki perinteiseen tapaan. Lähdetään rauhoittumaan kauniiseen metsäluontoon. Ryhmäkoko max 15 henk. Hinta alkaen 300 € / ryhmä (alkaen 20 € / henkilö).
  • Varpun ja Naavan luontoretki. Luontoseikkailu metsätonttujen kanssa lapsille ja perheille. Tutustutaan luonnon ihmeisiin ja ratkotaan Tapion arvoitusta. Kesto 1½ - 2 tuntia. Ryhmäkoko max 50 henk. Hinta alkaen 500 €. (alkaen 10 € / henkilö) (ks. tarkemmat tiedot myöhemmin tällä sivulla!)
  • Tapion kierros. Metsän tarinoita ja mytologiaa esittelevä retki aikuisille. Kesto 1½-2 tuntia. Ryhmäkoko max 20 henk. Hinta alkaen 1000 € (alkaen 50 € / henkilö).
  • Opastetut retket kulttuuria ja historiaa sisältäviin luontokohteisiin. Ryhmäkoko max 50 henk. Hinnat alkaen 300 € (alkaen 6 € / henkilö) (Huom: Ruokolahden kirkonmäki erillishintaan).
  • LUONTOON! Opastetut metsäretket, joilla tutustutaan luonnon monimuotoisuuteen asiantuntijoiden avulla. Mahdollisuus erityisteemoihin sekä toiminnallisuuteen (mm. käsitöitä luonnonmateriaaleista, pelejä ja leikkejä). Kesto teemasta ja toiminnasta riippuen 1-3 tuntia. Soveltuu hyvin mm. koululaisryhmille opetuksen tueksi! Ryhmäkoko max 30 henk. Hinnat alkaen 500 €

TAPAHTUMAT

Meillä on myös omaa tapahtumatuotantoa. Järjestämme vuosittain mm. luontopäiviä, elonkorjuutapahtumia, joulumarkkinoita, lasten seikkailupäiviä, iltamia, yhteislauluiltoja ym. Näistä ajankohtaiset tiedot löytyvät parhaiten facebook-sivuiltamme. Kannattaa seurailla ja tulla suuremmallakin joukolla mukaan kyläkarkeloihin!

METSÄTONTUT VARPU JA NAAVA

Satuja ja tositarinoita kertoilevat metsätontut Varpu ja Naava ovat tilattavissa vaikkapa opastamaan metsäretkelle. Varpun ja Naavan kanssa tutustutaan metsään ja sen elämään vähän eri vinkkelistä, kuullaan metsän mystisistä olennoista, metsän eläinten elintavoista, kasveista ym. Varpu ja Naava ovat usein saaneet itseltään metsän kuninkaalta Tapiolta tehtäviä, joita on hyvä yhdessä ratkoa retken ohessa. Erilaisia seikkailuja ovat mm. ”Tapion tehtävä”, ”Kadonnut Taikamahtikirja”, ”Järkevä Jänis”, ”Aarrejahti” ja ”Eenokki –enon kadonnut työkalupakki”. Varpu ja Naava voivat myös tulla suunnittelemaan ja toteuttamaan oman seutukuntasi jonkin kohteen esittelyn ryhmille, olipa kyse sitten luontokohteesta tai vaikka linnoitusalueen historiasta.

Opastettujen kierrosten kesto on n. 1½ tuntia, kohteesta riippuen.

Varpun ja Naavan luontoretkien hinta alkaen 500 € / ryhmä.

Varpun ja Naavan ”Satuja ja tarinoita” ohjelma on tilattavissa eri tilaisuuksiin tai vaikkapa alakouluille ja päiväkoteihin. Ohjelmassa kertoillaan metsästä ja sen elämästä laulu- ja leikkituokiossa, jonka aikana nähdään kuvia oikeista eläimistä, tehdään yhdessä musiikkisatu ja tutustutaan metsäsatuihin ja –tarinoihin. Varpulla ja Naavalla on mukanaan kitaran ja haitarin lisäksi mm. erilaisia rytmisoittimia musiikkisatua varten. Metsätonttujen ”Ennev vanhaa” –ohjelmassa leikitään perinteisiä leikkejä, tutustutaan entisajan elämään ja perinteisiin ja lauletaankin siinä sivussa. ”Aika Matka!” –ohjelma puolestaan rakennetaan kunkin alueen omien kohteiden pohjalta, joihin matkataan mielikuvituksen, kartan ja kuvien avulla sekä laulamalla ja leikkimällä.

Vierailuesitysten kesto on n. 45 min-1 tunti.

Kysy tarjous! Yhden tilatun vierailun hinta alkaen 350 €.

Järjestämiemme Lasten Tapahtuma –päivien yhteydessä osallistumismaksu alkaen 5 €, riippuen tapahtumasta ja seikkailusta. Lasten Tapahtuma –päivistä tiedotetaan facebook-sivuillamme.

OPASTETUT KIERROKSET RUOKOLAHDEN KIRKONMÄELLÄ JAMUISSA KULTTUURIKOHTEISSA

Kohteista saa enemmän irti oppaan johdolla! Esimerkiksi Ruokolahden maankuululle, Etelä-Karjalan kauneimmaksikin paikaksi nimetylle kirkonmäelle pääset tutustumaan Ruokolahden eukon ja ukon johdolla. Kirkonmäellä on Albert Edelfeltin maalausmaisemien lisäksi runsaasti mielenkiintoista nähtävää, mm. talvisodan suurimman ilmataistelun maisemat, kotiseutumuseo ja ulkomuseoalue, jonka päärakennuksessa Ruokolahti-talolla Kesäkahvila Kaiku pitää majaansa.

Järjestämme opastettuja ja draamallisia kierroksia myös muihin kohteisiin tarvittaessa! Näitä ovat Salpalinjan kohteet, Ruokolahden 1700-luvun lopulla rakennetut kanavat, linnoitukset ym. kulttuurikohteet. Oppaina voivat eukon ja ukon lisäksi toimia esimerkiksi lapsiryhmille tai perheille myös mm. metsätontut Varpu ja Naava tai Remppu Riihitonttu!

Opastettujen kierrosten hinnat alkaen 75 €.