Matkailijalle

LUONNON TARINAT, luontoretket- ja seikkailut

LUONNON TARINAT sisältävät niin perinteisiä metsäretkiä, luonnon ja eläinten tarkkailua, luontoseikkailuja perheille metsätonttujen matkassa kuin metsiin liittyvän mytologian, perinteiden ja historian esittelyä.

Retket järjestetään tilauksesta ja sisältö voidaan suunnitella asiakkaan toiveiden mukaan eri teemoin. Retket suuntautuvat Etelä-Karjalan metsiin ja järviluonnon äärelle, lähtöpaikka ja kohde määräytyvät asiakkaan toiveiden sekä sisällön vaatimusten mukaan.

Esimerkkejä

  • Onki- / metsäretki perinteiseen tapaan. Lähdetään rauhoittumaan kauniiseen metsäluontoon. Ryhmäkoko max 15 henk. Hinta alkaen 300 € / ryhmä (alkaen 20 € / henkilö).
  • Varpun ja Naavan luontoretki. Luontoseikkailu metsätonttujen kanssa lapsille ja perheille. Tutustutaan luonnon ihmeisiin ja ratkotaan Tapion arvoitusta. Kesto 1½ - 2 tuntia. Ryhmäkoko max 30 henk. Hinta alkaen 500 €. (alkaen 17 € / henkilö)
  • Tapion kierros. Metsän tarinoita ja mytologiaa esittelevä retki aikuisille. Kesto 1½-2 tuntia. Ryhmäkoko max 20 henk. Hinta alkaen 1000 € (alkaen 50 € / henkilö).
  • Opastetut retket kulttuuria ja historiaa sisältäviin luontokohteisiin. Ryhmäkoko max 50 henk. Hinnat alkaen 300 € (alkaen 6 € / henkilö) (Huom: Ruokolahden kirkonmäki erillishintaan).
  • LUONTOON! Opastetut metsäretket, joilla tutustutaan luonnon monimuotoisuuteen asiantuntijoiden avulla. Mahdollisuus erityisteemoihin sekä toiminnallisuuteen (mm. käsitöitä luonnonmateriaaleista, pelejä ja leikkejä). Kesto teemasta ja toiminnasta riippuen 1-3 tuntia. Soveltuu hyvin mm. koululaisryhmille opetuksen tueksi! Ryhmäkoko max 30 henk. Hinnat alkaen 500 €

OPASTETUT KIERROKSET RUOKOLAHDEN KIRKONMÄELLÄ JA MUISSA KULTTUURIKOHTEISSA

Kohteista saa enemmän irti oppaan johdolla! Esimerkiksi Ruokolahden maankuululle, Etelä-Karjalan kauneimmaksikin paikaksi nimetylle kirkonmäelle pääset tutustumaan Ruokolahden eukon ja ukon johdolla. Kirkonmäellä on Albert Edelfeltin maalausmaisemien lisäksi runsaasti mielenkiintoista nähtävää, mm. talvisodan suurimman ilmataistelun maisemat, kotiseutumuseo ja ulkomuseoalue, jonka päärakennuksessa Ruokolahti-talolla Kesäkahvila Kaiku pitää majaansa.

Järjestämme opastettuja ja draamallisia kierroksia myös muihin kohteisiin tarvittaessa! Näitä ovat Salpalinjan kohteet, Ruokolahden 1700-luvun lopulla rakennetut kanavat, linnoitukset ym. kulttuurikohteet. Oppaina voivat eukon ja ukon lisäksi toimia esimerkiksi lapsiryhmille tai perheille myös mm. metsätontut Varpu ja Naava tai Remppu Riihitonttu!

Opastettujen kierrosten hinnat alkaen 75 €.

TAPAHTUMAT

Meillä on myös omaa tapahtumatuotantoa. Järjestämme vuosittain mm. luontopäiviä, elonkorjuutapahtumia, joulumarkkinoita, lasten seikkailupäiviä, iltamia, yhteislauluiltoja ym. Näistä ajankohtaiset tiedot löytyvät parhaiten facebook-sivuiltamme. Kannattaa seurailla ja tulla suuremmallakin joukolla mukaan kyläkarkeloihin!