Kuntasektori

KUNTIEN YLEISET KULTTUURITOIMEN PALVELUT

Kulttuuripalvelu Kaiku Ky on tuottanut yrityspohjalta kunnallisia kulttuuripalveluja jo yli kymmenen vuotta; vuosina 2000-2011 Ruokolahden kunnalle ja vuoden 2005 alusta myös Luumäen kunnalle.   Kulttuuripalvelu Kaiku Ky:llä on hyvät valmiudet tuottaa kulttuuripalveluja myös muiden kuntien tarpeisiin.  Etelä-Karjalassa erilaisia yksittäistapahtumia on jo tuotettu muillekin kunnille.

Yritys tekee tilauksesta myös kulttuuriselvityksiä kunnille (kulttuuritoiminnan kehitys, yhteistyö, nykytila ja tulevaisuuden mahdollisuudet, toimenpide-ehdotukset), sparraa eri toimijoita (toimintasuunnitelmat, uudet tuotteet,  ym.) ja käy luennoimassa kulttuurin tuottamisesta.

Yrityksellä on hyvä tuntemus kunnallisesta kulttuuritoiminnasta.  Näkemystä ja kokemusta on karttunut paitsi yrityksen oman kunnallisten palvelujen tuotannon, erilaisten toimintojen kehittämisen ja testauksen sekä laajapohjaisen, eri kuntien toimijoiden kanssa tehdyn yhteistyön avulla, myös työntekijöiden työhistoriasta.  Yrityksen toinen työntekijä, Virve Niiranen, on toiminut ennen yrityksen perustamista eri kuntien kulttuurisihteerinä tai -ohjaajana yhteensä 16:n vuoden ajan, viimeksi Ruokolahden kunnassa.  Kulttuuripalvelu Kaiku Ky on ollut toteuttamassa kulttuuritoiminnan kehittämiseen tähtääviä EU-hankkeita, mm. Kaikuuko-hanke selvitti kulttuuritoimen tilaa Etelä-Karjalassa ja erityisesti Imatran seudulla.  Kaikuu, sanoista tekoihin -hanke puolestaan testasi käytännössä eri kuntien kulttuuritoimien yhteistyömallia.  Härkää sarvista!- ja Etteepäi elävä mieli -hankkeiden avulla kehitettiin ja testattiin Luumäellä mm. uusi kulttuuritoimintamalli, joka jäi kuntaan pysyväksi käytännöksi hankkeiden päätyttyä ja toimii edelleen!

Kysy meiltä

  • kulttuuritoimen selvityksiä (nykytila, toimenpide-ehdotukset); kyselytutkimus ja haastattelut, joiden pohjalta laaditaan raportti ja toimenpideohjelma
  • sparrausta kulttuuri-, tapahtuma- ja/tai ohjelmatoimintaan; kartoitetaan kehittämistä tarvitsevat osa-alueet, laaditaan toimintasuunnitelma, kehitetään toimijalle uusia tuotteita
  • kuntien yleisen kulttuuritoimen palveluja; tapahtumia, kansallisten juhlapyhien huomiointia, yhteistyön kehittämistä, kouluvierailuja, leirejä ym. toimintaa kunnan ja sen asukkaiden tarpeet huomioiden

METSÄTONTUT VARPU JA NAAVA

Satuja ja tositarinoita kertoilevat metsätontut Varpu ja Naava ovat tilattavissa vaikkapa opastamaan metsäretkelle. Varpun ja Naavan kanssa tutustutaan metsään ja sen elämään vähän eri vinkkelistä, kuullaan metsän mystisistä olennoista, metsän eläinten elintavoista, kasveista ym. Varpu ja Naava ovat usein saaneet itseltään metsän kuninkaalta Tapiolta tehtäviä, joita on hyvä yhdessä ratkoa retken ohessa. Erilaisia seikkailuja ovat mm. ”Tapion tehtävä”, ”Kadonnut Taikamahtikirja”, ”Järkevä Jänis”, ”Aarrejahti” ja ”Eenokki –enon kadonnut työkalupakki”. Varpu ja Naava voivat myös tulla suunnittelemaan ja toteuttamaan oman seutukuntasi jonkin kohteen esittelyn ryhmille, olipa kyse sitten luontokohteesta tai vaikka linnoitusalueen historiasta.

Opastettujen kierrosten kesto on n. 1½ tuntia, kohteesta riippuen.

Varpun ja Naavan luontoretkien hinta alkaen 500 € / ryhmä.

Varpun ja Naavan ”Satuja ja tarinoita” ohjelma on tilattavissa eri tilaisuuksiin tai vaikkapa alakouluille ja päiväkoteihin. Ohjelmassa kertoillaan metsästä ja sen elämästä laulu- ja leikkituokiossa, jonka aikana nähdään kuvia oikeista eläimistä, tehdään yhdessä musiikkisatu ja tutustutaan metsäsatuihin ja –tarinoihin. Varpulla ja Naavalla on mukanaan kitaran ja haitarin lisäksi mm. erilaisia rytmisoittimia musiikkisatua varten. Metsätonttujen ”Ennev vanhaa” –ohjelmassa leikitään perinteisiä leikkejä, tutustutaan entisajan elämään ja perinteisiin ja lauletaankin siinä sivussa. ”Aika Matka!” –ohjelma puolestaan rakennetaan kunkin alueen omien kohteiden pohjalta, joihin matkataan mielikuvituksen, kartan ja kuvien avulla sekä laulamalla ja leikkimällä.

Vierailuesitysten kesto on n. 45 min-1 tunti.

Kysy tarjous! Yhden tilatun vierailun hinta alkaen 350 €.

Järjestämiemme Lasten Tapahtuma –päivien yhteydessä osallistumismaksu alkaen 5 €, riippuen tapahtumasta ja seikkailusta. Lasten Tapahtuma –päivistä tiedotetaan facebook-sivuillamme.

TAPAHTUMATUOTANTO

Suunnittelemme ja toteutamme puolestasi toiveittesi mukaisen tapahtuman alusta loppuun! Tapahtumajärjestämisen ammattilaisina meillä on laaja yhteistyöverkosto ja saat yhdellä puhelinsoitolla kauttamme koko ”kattauksen” tarvittaessa; ohjelman, tilat, lupahakemusten täytön, järjestyksenvalvojat, äänentoiston… Voimme toteuttaa myös vain jonkin tarvitsemasi osa-alueen tapahtumaasi, esimerkiksi osan ohjelmasta, esiintyjiä tilaisuuteesi tai vaikkapa järjestyksenvalvonnan. Esimerkkeinä tällä tavoin joko kokonaan toteuttamistamme tapahtumista tai niistä, joissa olemme olleet jotakin osa-aluetta tekemässä, mainittakoon Etelä-Karjalan Yrittäjien maakunnalliset juhlat, Metkuillaan – lasten suurkuorokonsertit ja tilatut iltamakiertueet. Kuntien tilauksesta olemme toteuttaneet mm. kansallisten juhlapyhien juhlia (itsenäisyys- ja veteraanijuhlat), konsertteja, teatteriesityksiä, harrastusmessuja sekä kyläjuhlia ja koululaistapahtumia.

Voimme myös järjestää ryhmäsi retkipäivän Etelä-Karjalassa alusta loppuun toiveittesi mukaan sopien eri kohteet, ruokailut ym. Saat koko kokonaisuuden yhdellä yhteydenotolla tarvitsematta kaivella erikseen joka kohteen puhelinnumeroita ja muita tietoja. Helppoa, eikö?

Meillä on myös omaa tapahtumatuotantoa. Järjestämme vuosittain mm. luontopäiviä, elonkorjuutapahtumia, joulumarkkinoita, lasten seikkailupäiviä, iltamia, yhteislauluiltoja ym. Näistä ajankohtaiset tiedot löytyvät parhaiten facebook-sivuiltamme. Kannattaa seurailla ja tulla suuremmallakin joukolla mukaan kyläkarkeloihin!

ÄÄNENTOISTOT

Meiltä ja kauttamme löytyy äänentoistojärjestelmiä sisä- ja ulkokäyttöön. Tarvittaessa huolehdimme koko tapahtumasi äänentoistosta.  Kysy tarjous! 

OHJELMA- JA ESIINTYJÄVÄLITYS

Tuotamme, välittämme ja etsimme ohjelmia ja esiintyjiä kaikenlaisiin tapahtumiin.  Olemme mm. järjestäneet ohjelmaa eri tahojen pikkujouluihin, eläkeläistapaamisiin, lasten tapahtumiin, ansiomerkkien jakotilaisuuksiin, yritysten ja yhteisöjen henkilökunnan tapahtumiin jne. 

Kysy

  • ohjelmakokonaisuuksia ja esiintyjiä; listoiltamme löytyy mm. taikuri Alfrendo ja trubaduuri Matti Muhonen, erilaisia muita laulajia, muusikoita, tanssiorkestereita, kuoroja, lausujia jne.  Verkostomme kautta pystymme järjestämään mittavankin tapahtuman ohjelman!
  • laulatusta yhteislaulutuokioihin
  • bändejä ja orkestereita
  • iltamaohjelmaa
  • ohjelmaa lasten tapahtumiin, pieniin ja suuriin
  • millaista ohjelmaa tahansa: me etsimme!