Tapahtumatuotanto ja ohjelmapalvelut

Luontotapahtumat ja –ohjelmapalvelut vuosittain jo vuodesta 2000 alkaen

Olemme toimintamme alusta alkaen järjestäneet erilaisia tapahtumia ja ohjelmapalveluja keskellä luontoa; seikkailuja, retkiä, mytologiaa ja perinteitä esitteleviä tilaisuuksia ym. Näistä mainittakoon esimerkkeinä Kalevalaan ja Kantelettareeseen pohjautuvat Haukkavuori – ja Ota metsä miehiksesi –tapahtumat.

Vuosien saatossa olemme suunnitelleet ja toteuttaneet uudenlaisia lasten ja aikuisten seikkailuja, joissa erilaisina roolihahmoina olemme johdattaneet osallistujat joko metsäluonnon ihmeisiin tai kansanperinteen tarinoihin. Tällaisia käsikirjoitettuja seikkailuja meillä on kymmenkunta erilaista. Hyvin on jäänyt mieleen eräälläkin retkellä pienen lapsen silmät tähtinä loistaen lausuma toteamus: ”Tässä on jotain taikaa!” Tai aikuisen toteamana: ”En tiennytkään, että metsässä on tämmöinen lumo!”

Olemme järjestäneet myös metsäluontoa ja sen monimuotoisuutta sekä luontokohteita esitteleviä metsäretkiä, joissa on ollut ryhmän niin halutessa myös toiminnallista osuutta, kuten erilaisia tiimitehtäviä.

Luontopäiviä olemme järjestäneet yhteistyössä mm. Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin sekä Kaakkois-Suomen Riistakeskuksen kanssa jo viidentoista vuoden ajan vuosittain mm. Ruokolahdella ja Luumäellä.

Yritys- ja yksityistilaisuudet

Jo vuodesta 2000 alkaen palveluihimme ovat kuuluneet myös yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuudet ja tapahtumat. Näitä ovat olleet mm. pikkujoulut, työhyvinvointipäivien suunnittelu ja toteutus, erilaiset tiimipäivät ja metsäretket, ansiomerkkien jakotilaisuudet, eläkkeellejäämistilaisuudet, syntymäpäivät ohjelmineen, häät ym. Mm. kesällä 2016 järjestetyn häätilaisuuden jälkeen saimme morsiusparin vanhemmilta viestin: ”Kiitämme morsiusparin puolesta lämpimästi teitä kauniisti järjestetystä tilaisuudesta! Olimme hyvin tyytyväisiä!”

Vuosina 2014, 2015 ja 2016 olemme olleet mukana järjestämässä myös Etelä-Karjalan Yrittäjien maakunnallista yrittäjäjuhlaa.

Yrityksellämme on kokemusta myös suurten tilaisuuksien järjestelyistä ja koordinoinnista. Olemme olleet mukana mm. Lappeenrannan Kesän avaus –tapahtuman sekä Sataman valot –tapahtuman järjestelyissä 2014, Metkuillaan –suurkuorokonserttien järjestelyissä vuosina 2015 - 2017  (esiintyjiä ollut mukana n. 800-1000 vuosittain) sekä Luumäen Marttilan kylän markkinoiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Luumäen Yhes enemmä –yhdistys- ja harrastusmessujen ensimmäinen järjestämiskerta keräsi sekin ison osallistujajoukon sekä vuonna 2015 että 2017.

Suurtapahtumia ovat olleet myös mm. Motorshow –moottoriurheilutapahtuma Kurkvuoressa, Ruokolahden Maalaisfestariviikon koordinointi ja tapahtumajärjestelyt 2005-2011, Iltamat Suikkalassa eri esiintyjin ja , Äijänkärräyksen MM-kilpailut 2007-2010.

Olemme kehittäneet erilaisia metsäseikkailuja, joissa erilaisten tehtävien ja toiminnan kautta tutustutaan metsäluontoon ja perinteisiin. Näitä olemme tehneet myös tilaustöinä; esimerkiksi Savitaipaleen Kärnäkosken linnoitukseen ja Lotjasatamaan olemme toteuttaneet tilauksesta näitä kohteita esittelevät seikkailut samoin kuin mm. Ruokolahden ulkomuseoalueellekin.

Olemme myös keikkailleet mm. metsätonttuina, Varpuna ja Naavana kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa niin joissakin päiväkodeissa kuin kouluissakin. Varpun ja Naavan keikat ovat ulottuneet kauemmaksikin, mm. Hirvensalmelle, Enonkoskelle, Kotkaan ja Kouvolaan. Palautetta: ” Lämpimästi kiitoksia Teille vierailusta Metikössämme....vierailunne on poikinut hyvin "väriä" arkeemme näin jälkikäteenkin. Löysimme vielä  Varpun ja Naavan jättämän kirjeen linnunpesästä halkokatoksestamme Metikössä vieraillessa, ja kirjoitimme heille takaisin. Varpu ja Naava oli kirjoittanut kirjeeseensä tehtäviä joita suoritimme Metikössä. Meillä ollut siis IHAN luksusta!!”

Olemme vuosien saatossa kehittäneet ja toteuttaneet useita uusia lapsille ja nuorille suunnattuja toimintakonsepteja, kuten:

 • Perinneleiri

 • Lasten ja nuorten museoseikkailu

 • Poikkitaiteellinen leiri

 • Suuren lastenmusiikkitapahtuman konseptin ja kiertuetoiminnan kehittäminen yhteistyössä Imatran kaupungin sekä Ruokolahden, Joutsenon ja Rautjärven kuntien kanssa.

 • Koulu- ja päiväkotikierrokset

Lisäksi olemme järjestäneet sekä Ruokolahdella että Luumäellä Lasten ja nuorten suuri taidetapahtumia, Ruokolahdella SavottaRock –nuorisokonsertteja ja Lasten Linnoituspäiviä Luumäellä.

Olemme myös olleet mukana järjestämässä yhdessä Lastenkulttuurikeskus Metkun kanssa Metkuillaan –suurkuorokonserttia vuosina 2014 - 2017.

Muita joko kokonaan tai osittain järjestämiämme tapahtumia ovat vuosien saatossa olleet mm:

 • Aikuisille ja erityisryhmille suunnattujen draamallisten museokierrosten ideointi, suunnittelu ja toteutus Ruokolahden museoalueella
 • Klassisen musiikin kevätkonsertit
 • Vallijamit –jazztapahtuman toteutukseen osallistuminen vuosittain Luumäellä
 • Hyväntekeväisyyskonsertit ”Kauneimmat suvilaulut”
 • Teatterivierailujen järjestäminen
 • Iltamakiertueet ulottuen aina mm. Luhankaan ja Pohjois-Savoon saakka
 • Kesätoritapahtumat